Skip to content

Nu te plictisesti?

Te referi la faptul ca e posibil sa ma plictisesc facand zilnic aceleasi lucruri, la aceleasi ore, de 10 luni?

Ca in fiecare zi in jurul orei 16 iesim la plimbare echipati cu scutece, servetele, mai nou cu haine de schimb, sapca, biberon, lapte praf, iaurt, lingurita, doar noi doi si mereu avem acelasi traseu, acelasi parc, acelasi leagan, aceleasi alei in parc – doar ca o zi mergem prin fata si una prin spate ca sa mai schimbam putin peisajul?

La 19 ne intoarcem acasa, servim cina ca in parc nu a vrut iaurtul, ii fac baie, se joaca si cu tati pana la ora de somn, ii dau laptele si il culc, apoi termin treburile neterminate din timpul zilei sau le aman, fac un dus si ma culc si eu?

Te intrebi daca ma plictisesc facand asta zi de zi, luna de luna?

Da, ma plictisesc putin! Dar, daca am vrut copil acum trebuie sa ii dau si atentia necesara. Ai, n-ai chef, trebuie sa il plimbi, trebuie sa te joci cu el, trebuie sa il speli, sa ii pregatesti mancarea. Copilul nu ma intelege daca sunt obosita, daca nu am chef de joaca si as prefera sa stau 30 min in liniste, el vrea doar sa se joace, sa rada, sa ii cant.

Si acum inca ne distram fata de primele 4-5 luni de viata cand preferam sa il scot in curte ca oricum ma plimbam prin parc cu el in carut ca si singura. El dormea aproape tot timpul. Nu vedeam diferenta de aer dintre aerul din curte si cel din parc.

De cand bebe interactioneaza cu mine chiar ne distram zilnic. Nici inainte nu ma plictiseam chiar daca era in carut si dormea, eram bucuroasa ca ii pot admira “mutrisoarele” din timpul somnului.

Fac tot posibilul sa nu ma plictisesc. Este suficient sa fiu atenta la el care nu e niciodata la fel. Ieri a fost marait (in perioada eruptiilor chiar e o noutate fiecare clipa), azi e vorbaret,  maine e vesel. Azi repeta “ba ba ba”, ieri a fost ziua lui “ ga ga ga”. Azi invatam animale, ieri am “repetat” cifrele, maine poate vom invata culorile sau doar ne vom juca. Ieri a descoperit un sunet nou, azi tipam. De cand s-a marit pot si eu sa ma alint linistita, pot sa vorbesc singura fara sa par nebuna ca oricum lumea crede ca vorbesc cu el. Da, vorbesc mult cu el chiar daca nu primesc decat zambete si aplauze deocamdata. Ii cer parerea la orice, ii explic ce vedem prin parc, prin curte insistand si pe detalii culori, cifre etc. Caruciorul il tin inca indreptat spre mine si de foarte multe ori se intampla ca oamenii sa se intoarca sa vada cu cine vorbesc. Normal ca dupa ce vad mogaldeata isi dau si singuri seama ca nu astept chiar un raspuns de la el 😉

Cant, chiar daca nu am o voce nemaipomenita, ii cant atunci cand il plimb. Cui ii pasa ce crede lumea atat timp cat noi doi suntem fericiti?

Inca putin si voi putea intra si eu in groapa cu nisip a copiilor, o sa pot sa ma tavalesc prin iarba sau sa imi pun frunze in cap. De cand astept momentul sa pot sa ma prostesc 100% fara sa fiu clovnul parcului sau sa ma ia gardienii le sus.

Zilele sunt cam la fel, dar de fapt sunt foarte diferite. Daca iti deschizi si sufletul, nu doar ochii, vei observa ca de fapt fiecare zi e altfel. In fiecare zi scoate sunete noi, are achizitii noi, are preferinte diferite. Lucrurile mici se intampla altfel de fiecare data si trebuie traite, simtite, nu bifate in graba doar ca sa mai treaca o zi, pentru ca la final tot ce obtii este ca acele zile s-au dus si va veni momentul cand vei tanji fix dupa acele momente pe care le-ai “bifat” si atat.

Nu doar copiii, ci si noi adultii uneori avem nevoie de rutina asta ca sa ne simtim in siguranta si sa simtim ca detinem controlul.

In concluzie, ma plictisesc putin, dar cel mai adesea sunt acolo pentru el. Atenta la orice gest, pentru ca aceste momente vor fi amintirile de maine.

9C96132B-1BDC-4F17-8556-A7449EAFBE82

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: