Skip to content

Cearcanele si mamicile. 6 metode care ma ajuta sa scap de ele!

Esti mamica si nu ai cearcane? Sa imi spui si mie secretul! Nu vorbesc despre cearcanele datorate problemelor medicale, cum ar fi: alergia la praf si polen, alergia alimentara, retentia de apa, carenta de fier, anemia, circulatia sangvina deficitara, boli de rinichi si altele.

Vorbesc strict de cearcanele aparute in urma noptilor pierdute. Ochii “sunt oglinda sufletului” – ei reprezinta frumusetea unei femei, deci trebuie sa avem grija de ei corespunzator.

Cand am incercat doar sa acopar cu machiaj, nu am obtinut altceva decat un efect contrar celui asteptat. La finalul articolului iti spun si cum le acopar acum cu machiaj – asta dupa ce le-am dat mai multa “atentie” cearcanelor.

Cum reusesc eu sa scap de cearcanele nedorite aparute din cauza noptilor pierdute?

  1. Pliculetele de ceai, le racesc, le scurg bine si le aplic sub ochi pentru 15 minute. Atenueaza umflaturile si semnele de oboseala.drink, food, kitchen
  2. Castravetii ajuta si ei foarte mult in estomparea cearcanelor. Feliile de castraveti le aplic direct pe ochii inchisi pentru 15 minute. Cand am mai mult timp la dispozitie fac suc de castravete si imbib comprese sterile in suc si le aplic pe ochii inchisi tot pentru 15 minute.Sliced Cucumber on White Table
  3. Am umblat si la alimentatie. O alimentatie bogata in antioxidanti ajuta la estomparea cearcanelor. Este indicat ceaiul verde sau negru (de la care folosesc pliculetele pentru ochi), dar fara exagerare. Patrunjelul, ceapa, morcovii, ardeiul gras –  legumele in general, rodiile si goji – ajuta si ele. Daca se consuma ceai verde sau negru in exces afecteaza absorbtia fierului si creste riscul aparitiei anemiei.
  4. Pana de curand nu prea mancam fructe, dar de cand am aflat ca si vitamina C ajuta la estomparea acestora si la intarirea capilarelor mananc mai des portocale si kiwi.  Orange Round Fruit
  5. Consum minim 2 litri de apa pe zi. Medicina chineza presupune ca formarea cearcanelor este in stransa legatura cu un dezechilibru la nivel renal – deci hidratarea corecta este esentiala.
  6. Si feliile de cartof aplicate pe ochi am inteles ca ar avea rezultate bune, dar eu nu am incercat inca.

Cum le acopar cosmetic acum?

Woman in Purple Sweater Covering Her Face1. Aplic baza de machiaj, apoi un corector in nuanta de galben sau piersica – aceste nuante neutralizeaza culoarea accentuata a cearcanelor. Consistenta corectorului trebuie sa fie lejera pentru a nu scoate cearcanele in evidenta. Il aplic incepand de la coltul intern al ochiului, urmand linia cearcanelor pana la coltul extern, apoi tapotez usor. Corectorul meu este o nuanta mai deschisa decat fondul de ten.

2. Aplic fond de ten in cantitate mica pe toata fata, apoi putina pudra pentru a mentine fata fara cearcane pe parcursul zilei.

Sa dorm mai mult ar fi ideal – cu siguranta cearcanele nu ar mai avea motive sa apara, dar pana atunci imi mentin ochii frumosi cu ajutorul trucurilor de mai sus.

Daca ti-a placut articolul da-mi Like pe Facebook aici, ca sa afli prima ce mai povestesc 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: