Skip to content

De ce au nevoie copiii pentru a fi fericiti?

Acum 30 de ani “gradinita” era in curte la bunici, mancam rosii direct din gradina, nu aveam Lego, jocuri de inteligenta, activitati montessori si puzzle-uri. Am avut o altfel de copilarie, dar o copilarie fericita asa cum toti copiii ar trebui sa aiba.

Printre amintirile mele se numara croitul hainutelor pentru papusi cu bunica (norocul meu ca am baiat ca nu stiu sa croiesc haine pentru papusi), la 13-14 ani inca ma jucam cu verisoarele mele cu papusile si nu stiam ce e ala telefon sau tableta, urcatul in copaci, prinsa pe garaje, de-a v-ati ascunselea, ne jucam sotronul, ratele si vanatorii, sticluta cu otrava si elasticul (jocuri care le sunt total straine copiilor din ziua de azi, din pacate).

In copilarie am avut parte de intelegere, sfaturi primite – de care nu tineam cont si de cele mai multe ori am ales gresit, dar din greseli se invata. Atat eu, cat si sora mea am fost “foarte cuminti”. Ce ne spuneai sa nu facem, aia faceam, dar cred ca s-au prins si parintii nostri la un moment dat, ca dintr-o data ne-au lasat sa facem ce vrem si sa vedem singure ca de fapt gresim. Realizez acum, ca atunci nici prin cap nu imi trecea :))

Cand ai libertate din partea parintilor si siguranta ca orice ai face, bine sau rau, cineva te iubeste neconditionat si nu te judeca, alegerile pe care le faci nu mai sunt chiar atat de gresite. In adolescenta am fost mult mai cuminte pentru ca m-au lasat sa fac ce vreau. Nu mai aveam cui sa demonstrez ca pot si daca nu ma lasa ei.

Am fost un copil fericit si sunt un adult fericit si nu regret alegerile pe care le-am luat in viata. Imi doresc sa imi cresc copilul la fel si sa am intelepciunea sa ii fiu cea mai buna prietena si sa simta ca poate vorbi deschis despre orice cu mine. Nu imi doresc sa fiu o “mama perfecta”, ci imi doresc ca puiul meu sa aiba parte de iubire, de intelegere si sa fie fericit.

Il imbratisez si ii repet ca il iubesc de zeci de ori pe zi, pentru ca imi doresc sa stie ca ii port o iubire infinita. pexels-photo-377058

Copiii pentru a fi fericiti au nevoie de parinti implicati, de libertate, de siguranta si de atentie. Un copil cu multe jucarii, dar fara parinti alaturi nu poate fi un copil fericit. Lucrurile materiale nu spun “Te iubesc”, nu te iau in brate cand esti suparat si nu iti pot da sfaturi cand ai o problema.

Daca ti-a placut articolul, imi poti da un Like la pagina aici.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: