Skip to content

Duminica in familie!

Abia astept sa vina weekend-ul ca sa ne petrecem timpul impreuna, toti trei. In cursul saptamanii tati este la munca si timpul petrecut doar seara parca nu este suficient. Ma gandesc cu groaza ca va veni momentul cand va fi si mami la munca, iar timpul petrecut impreuna se va imputina.

In week-end suntem toti acasa, mancam impreuna toate mesele, nu doar cina, avem program de cumparaturi, plimbare, o mica iesire seara la o terasa (vara) sau la un restaurant (iarna).

Nu este niciodata suficient timpul petrecut in trei, dar oare cati parinti respecta aceste zile si le petrec 100% in familie? Cati parinti ies cu copiii in parc si se joaca ore in sir cu ei in week-end?

Consider ca relatia parinti-copil se sudeaza corect atunci cand petrecem timp cu el si ii acordam atentia de care are nevoie. Construim impreuna amintiri, reusim sa ne conectam mai bine in aceste zile in care suntem impreuna si el parca radiaza cand suntem toti in preajma lui. Nu conteaza ca nu putem iesi in parc in aceasta perioada atat cat ne dorim, dar facem activitati in casa impreuna cu el pentru a ne cunoaste mai bine – atat el pe noi, cat si noi pe el.

Intentia noastra, ca parinti, este sa fie un copil apropiat de noi, comunicativ si pe care sa il cunoastem chiar si atunci cand nu ne spune ce are. Daca el va creste si va fi distantat de noi, ne vom trezi cu un “strain” alaturi. Este la fel ca intr-o relatie de cuplu – daca timpul petrecut impreuna lipseste, incepi sa te indepartezi involuntar de cel de langa tine.C2CBFB22-F480-4A73-BBA8-5A87BBADAFAF

Este important sa ne implicam in viata lui, sa ii stim dorintele, nevoile si visele, sa construim amintiri frumoase impreuna si sa nu ratam momentele importante, dar si cele mai putin importante pentru el.

Pe Facebook imi poti da un Like chiar aici!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: