Skip to content

Cand nu mai pot, mai pot putin!

Nu am mai dormit bustean de 7 luni. Chiar si atunci cand doarme cateva ore legate, ca mama, tot dormi stresata. Ziua, chiar daca mai pot prinde cateva minute de somn, prefer de cele mai multe ori sa mai strang una alta prin casa, sa mai bag o masina la spalat, sa spal vasele sau sa calc o camasa. Sunt momente cand termin tot ce mi-am propus sa fac in timpul somnului de pranz si cand incerc sa ma intind si eu langa el, ma simte – se trezeste cu un zambet larg si manutele direct in parul meu.

De iesit, iesim in 3 doar in weekend. In perioada aceasta mohorata il scot ziua cate putin afara, dar nu se compara cu iesitul la o cafea cu o prietena oricand ai chef. Totul se invarte doar in jurul nevoilor lui.

Sunt zile cand simt nevoia sa ma ascund intr-un colt, sa nu il mai aud macar cateva minute. Tot ce imi doresc este doar liniste.

Sunt mama si atunci cand ma “mananca palma” sa-i scarpin funduletul, adun toata calmitatea din lume si ma abtin.

Seara, dupa ce se culca, am de ales intre a dormi sau a sta in sfarsit cateva zeci de minute in liniste. De cele mai multe ori aleg sa stau treaza si sa ma bucur de linistea ce ma inconjoara.

Cand camerele sunt pline cu jucarii, oglinzile sunt pline de urme de degetele, mie nu imi ramane decat sa le admir cu drag.

A baby on her belly next to a cute puppy.

Sunt zile cand deschid facebook-ul si dau doar de articole de genul ” vai cat de frumoasa este viata de mamica”, iar eu am senzatia ca sigur gresesc ceva si ma simt vinovata pentru momentele in care ma “mananca palma”.

Poate sa faci un copil este cel mai nebunesc lucru, te schimba mult, dar cu siguranta este cel mai grozav din lume.

Toate trecem prin astfel de momente, zilnic. Perioada de maternitate nu e roz si doar cu zambete. Aceasta perioada vine cu greutati, temeri, griji, iar in unele cazuri chiar cu depresii. Este normal sa ne simtim depasite uneori de situatie, cum la fel de normal este sa cerem si ajutor din cand in cand.

Cel mai important este sa nu ne comparam cu alte mamici pentru ca fiecare om este diferit, fiecare copil este diferit si reactioneaza ca atare.

Din perioada de “mamicie” pastram in minte doar momentele de bucurie si implinire pentru ca acestea sunt cele mai valoroase. Momentele dificile trec, se uita!

Trebuie sa profitam cat de mult putem de ei acum, cand sunt mici, pentru ca va veni momentul cand vor “zbura” si ne vom dori sa ne mai tina treze toata noaptea, sa ii cocolosim in brate, sa ii umplem cu pupici, ne va fi dor de emotiile din perioada de diversificare si de zilele agitate din perioada de eruptie dentara.

A little boy with curly blonde hair, wearing a striped red shirt, standing in the water

Minunea mea m-a ales sa ii fiu mama, dintre atatea miliarde de mamici, iar mie nu imi ramane decat sa ii multumesc pentru ca a aparut in viata mea! 

A set of wooden lettered cubes arranged to spell "THANK YOU" with a heart in between

Cand nu mai pot, mai pot putin!

Da-mi Like aici si fii printre primele mamici care afla ce postez!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: