Skip to content

Prioritati!

Am facut vaccinul. S-a comportat mult mai bine decat ma asteptam. A strans din pumni, mi-a fixat privirea si astepta sa il asigur ca nu se intampla nimic rau. Asta am si facut. El nu a plans, dar eu mult nu mai aveam. Cand am plecat spre casa am inceput sa imi calculez in minte programul pentru urmatoarele ore. Cum bebe de obicei doarme pana la 12-13, iar noi am facut vaccinul dimineata era normal sa isi termine programul de somn imediat cum ajungeam acasa. Perfect! Cand am plecat de acasa am lasat totul vraiste. Casa era cu fundul in sus. DF8925A9-29C8-405E-9671-57BD5043711F.jpeg

Am exagerat un pic cu poza asta :))

Eu urma sa calc, sa bag la spalat macar 2-3 masini, sa fac ordine, sa aspir (ca este imun la sunetul aspiratorului) si sa sterg pe jos. Numai bine, aveam timp sa termin pana se trezea el.

Am ajuns acasa! S-a trezit cand l-am dezbracat, a vrut si putin lapte apoi a inceput sa se alinte. Ne-am jucat, l-am tinut in brate, ne-am alintat cat a vrut el. Efectele vaccinului incepeau sa se vada. Nu era cel mai vioi, din contra era chiar un pic scancit.

I-am luat temperatura – 37.7 – nimic de speriat, dar era logic ca scanceala lui de acolo provine. A mai mancat putin lapte si l-am asezat sprijinit cu spatele de genunchii mei ca sa ne continuam joaca. Dupa nici 10 minute a “cazut la datorie”. In fund, sprijinit cu spatele de genunchii mei. Pentru prima data a adormit asa. De obicei bebe doarme singur la el in patut sau la noi in pat. Dar nu in brate si cu atat mai putin “in sezut”.

Chiar daca in cabinetul doamnei doctor s-a comportat exemplar, sigur il durea. Starea lui generala nu era tocmai buna daca a adormit asa si a simtit nevoia sa adoarma pe mine. S-a asigurat ca nu il las singur. F7ADE090-D4FE-4FC4-8A00-F1811F2E3561.jpeg

Ce aveam de facut? Nimic!

Curatenia, hainele murdare si hainele de calcat pot astepta. Daca nu le fac acum, le fac mai tarziu cand vine tati de la munca. Daca nu reusesc sa le termin nici cand vine tati de la munca, le fac maine. Nu se intampla nimic daca le aman si am grija de puiul meu. El este cel mai important si acum are nevoie sa fiu langa el. Acum cand nu se simte confortabil, acum cand il doare locul injectiei si nu intelege ce s-a intamplat.

Asa ca mi-am luat telefonul, i-am facut cateva poze, ca nu se stie cand o sa mai adoarma asa, si l-am privit minute in sir. Imi placea ca a adormit pe mine, deci trebuie sa mai repetam experienta. Pentru ca stiam cat va dormi, inca o ora si jumatate minim, am intins picioarele, mi-am tras o perna dedesubt pentru a sta bebe comod, iar neavand acces la nici o carte am butonat telefonul. Aveam in biblioteca o carte care imi facea cu ochiul, dar era imposibil sa ajung la ea.

Am avut dreptate. A dormit putin mai mult de o ora si jumatate. Cand s-a trezit si a dat cu ochii de mine mi-a zambit, parca in semn de multumire ca am stat acolo si i-am vegheat somnul.69D236EF-AE9F-494F-9F7A-48B96B7F7255.jpeg Cand se trezeste, de cele mai multe ori nu suntem in camera langa el. Dupa ce adoarme profitam si ne mai terminam din treaba. Acum a fost parca surprins ca eram tot acolo exact ca atunci cand a adormit.

E ora 2 si nu am terminat toata treaba, dar mai este si maine o zi. Daca terminam azi tot, maine ce mai faceam? 🙂

Bebelusul meu este mai important decat orice altceva. Trebuie sa fiu langa el atunci cand are nevoie de mine. Cand este treaz stau doar cu el, celelalte treburi  pot astepta, dar azi a vrut sa ii veghez si somnul.

Doar pe noi ne cunoaste cel mai bine in acest loc inca “strain” si doar in noi are incredere, iar datoria noastra este sa nu il dezamagim si sa il ajutam sa se acomodeze cu acest loc unde a aparut fara voia lui, dar din dorinta noastra.

 

 

 

2 Comments »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: