Skip to content

De ce incepem diversificarea

  Nu stiu ce ai inteles tu, dar eu am inteles ca primele luni de diversificare nu au rolul de a inlophoto-1513337989124-906bd0f9cee1cui laptele sau de a fi singura sursa de hrana, ci de a-l introduce pe bebelus in lumea alimentelor de pe aceasta planeta. Deci nu e cazul sa-mi fac prea multe griji daca nu mananca tot bolul de legume blenduite.

Intr-adevar vine o vreme cand laptele nu mai poate fi singura sursa de hrana a bebelusului, sunt constienta.

Intre 6 si 9 luni mi s-a tot spus ca bebelusul are nevoie de mai mult fier decat e disponibil in lapte. Asta nu inseamna ca laptele, dupa 6 luni, nu mai are valoare nutritiva! Daca inca il alaptezi, sa nu te opresti 🙂

Continutul de fier din fructe il gasesti Aici!

Medicul pediatru mi-a spus ca se recomanda introducerea alimentelor solide incepand cu 6 luni deoarece copilul trebuie sa cunoasca gusturi, texturi si mirosuri noi, iar intarzierea introducerii solidelor poate angrena dificultati in a fi acceptate mai tarziu. Daca nu accepta solidele de la 6 luni nu e cazul sa intri in panica. Bebelusul meu nu mananca mai nimic cu metoda BLW, el chiar testeaza si cam atat, dar nu a scazut in greutate si este perfect sanatos chiar daca 99% din mancare o reprezinta doar laptele pentru moment.

Bebelusul meu a inceput sa traga farfuriile inca de pe la 4 luni. Dar nu, nu am inceput diversificarea mai devreme de 6 luni chiar daca nu era alaptat exclusiv. In cazul bebelusilor alaptati exclusiv stiu ca NU este recomandat sa se inceapa mai devreme de 6 luni, iar laptele matern contine atat cantitatea, cat si calitatea nutrientilor de care organismul lui are nevoie pentru o dezvoltarea armonioasa.

Se spune ca un bebelus alaptat exclusiv va accepta mai usor solidele pentru ca el cunoaste deja diverse gusturi, prin laptele matern.Nu am de unde sa stiu pentru ca nu l-am alaptat decat pana la 5 luni, dar poti sa imi spui tu daca este asa sau nu. Daca inca il alaptezi este un norocos – va digera mai bine solidele decat un bebelus hranit cu lapte praf, pentru ca laptele matern contine enzime care digera proteinele, carbohidratii si grasimile.

Iti este folositor articolul? Da-mi like & share sa il vada si alte mamici.

Pe facebook ma gasesti aici!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: